Отписваните от всички специалисти преди началото на Копа Америка състави от Група С на турнира Венецуела и Ямайка се срещнаха още в първия кръг на груповата фаза. И венецуелците взеха това дерби на аутсайдерите, за да запазят някаква надежда за следващата фаза. 

Те надделяха с 1:0 с ранно попадение на Джоузеф Мартинес. Всичко пък изглеждаше ясно, след като Родолф Остин от състава на "реге бойс" беше изгонен още в 23-та минута и с човек по-малко те просто трудно можеха да намерят отговор. 

В интерес на истината, този мач започна под диктовката на ямайците. Те имаха два страхотни шанса да открият резултата в първите минути, но първо свирепият удар на Клейтън Доналдсън беше избит от вратаря, а после в 13-та минута ДжеВоън Томпсън с глава нацели горната греда. 

Играчите на Венецуела поведоха при първата си опасна атака в този мач. Те сътвориха страхотна бърза атака с по едно докосване, при която Джоузеф Мартинес беше изведен зад защитата. Той не се поколеба и с първото си докосване до топката я прати в близкия ъгъл на вратаря, току пред шпагата на защитника на Ямайка. 

Само осем минути след това тимът от Карибите остана с човек по-малко след директен червен картон за Родолф Остин и задачата до края на двубоя се превърна в непосилна. Но все пак чест прави на "реге бойс", че не се отказаха. 

Майкъл Хектор имаше страхотна възможност да изравни за тях в 49-та минута, но я пропиля. Ямайците имаха още положения, но не ги оползотвориха. Играчите на Венецуела пък можеха да решат всичко в 71-та минута, но тогава удар на Анхел Вилкер беше отразен от вратаря. 

В крайна сметка това беше всичко и венецуелците се поздравиха с важна победа, която им оставя шансове за продължаване напред в турнира в компанията още на Мексико и Уругвай. Ямайка пък ще има много тежка задача да се пребори за място в следващата фаза след това поражение.