Бившият нападател на Арсенал, Манчестър Юнайтед и Фейенорд Робин ван Перси сподели, че като изгряващ юноша е трябвало да докаже менталната си устойчивост, за да стигне до големия си пробив на световната сцена. 

Перси се връща към дерби между Аякс и Фейенорд през 2004-та година, на което са присъствали съгледвачи на Арсенал. Аякс печели срещата с 3:1, но все пак Ван Перси отбелязва единственото попадение за своя тим, въпреки че е освиркван и обстрелван с различни предмети по време на цялата среща. 

Нидерландската легенда признава, че това се е оказала и една от най-важните срещи в кариерата му. 

"След мача феновете дойдоха, за да ни раздадат по някой шамар. Не трябваше да се случва, но по един или друг начин това ме направи по-силен ментално и ми беше от полза дългосрочно", започна бившият голаджия. 

"Скаутите на Арсенал се съмняваха относно това как ще реагирам в екстремни ситуации и напечени мачове. Атмосферата в този мач беше много негативна, бяха постоянно освиркван и замерван с предмети. Въпреки това останах спокоен и реализирах попадението си. Това убеди главният скаут на Арсенал Стив Роули", завърши разказа си Перси.