Луис ван Гаал има сериозни амбиции с отбора на Нидерландия, след като се завърна начело на "лалетата" през това лято. 70-годишният специалист говори пред медиите във вторник за приоритетите в работата.

"Не правя това за себе си, искам да помогна на футбола в страната. Винаги съм работил в помощ на футбола в Нидерландия. Имам много за какво да бъда благодарен. Статутът ми на треньор е благодарение на нидерландския футбол. Ако бях на мястото на футболната федерация на страната, определено щях да се свържа със себе си. Може би е малко мелодраматично, но най-важен е опитът, защото нямаме никакво време. Трябват ни победи, трябват ни и здрави футболисти. През 2000 година беше чест да водя тима, през 2012 година почувствах същото, но сега чувствам нещо повече и по-голямо и по-силно", категоричен е той.

Селекционерът ще води "оранжевите" за трети път в своята кариера. През 2016 година специалистът беше уволнен от Манчестър Юнайтед. Две години по-рано Ван Гаал изведе родината си до третото място на световното първенство в Бразилия.

През септември нидерландците ще играят световни квалификации с Норвегия, Черна гора и Турция.