Второто, третото и четвъртото ниво на футбола в Шотландия гласуваха за прекратяване на сезона, след като резолюцията на Лигата бе приета с мнозинство, съобщиха от Шотландската професионална футболна лига.

42-та професионални клуба в страната гласуваха онлайн предложението на Лигата за край на кампанията в по-ниските нива поради пандемията с коронавируса.

Отборът от Чемпиъншип - Дънди Юнайтед се въздържа от глас миналата седмица, но след това подкрепи резолюцията, в резултат на което 81% от членовете се съгласиха с предложението.

Дънди Юнайтед, Рейт Роувърс и Коув Рейнджърс бяха обявени за шампиони съответно на Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2.

"С вълненията и несигурността, предизвикани от избухването на COVID-19, винаги щеше да има силно натоварен и страстен дебат за това как да осигурим бъдещето на шотландския футбол", сподели председателят на Лигата - Мърдок Макленан.

"Не е преувеличено да се каже, че това беше екзистенциален въпрос за шотландските клубове. Много от тях ни казват, че са изложени на реален риск да фалират, освен ако ситуацията не бъде решена много бързо, така че съм доволен от взетото решение", добави той.

От организацията потвърдиха, че организират работна група, която да проучи шанса за довършване на сезон 2019/2020 в елитното първенство.