Звездата на Пари Сен Жермен Лионел Меси - може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия, твърди L'Equipe. Лично правителството на арабската страна е готово да предложи на 35-годишния аржентинец най-големия договор в историята на футбола.

Изданието пише, че споразумението ще е за няколко години. Нападателят може да премине в Ал Хилал, който е основният съперник на Ал Насър, за който играе Кристиано Роналдо.

17 снимки

Меси е обмислял възможността за смяна на обстановката още преди конфликта с ПСЖ. Парижкият клуб отстрани аржентинеца от отбора за две седмици заради неразрешено пътуване до Саудитска Арабия.

Френското издание допълва, че пред Меси седят още опциите да се присъедини към американския Интер Маями, собственост на Дейвид Бекъм, но тази оферта в момента не е негов приоритет. Бившият му клуб Барселона продължава са иска да си върне легендарния футболист, но каталунците трябва да имат нужните финансови средства, за да го направят през лятото, което към момента не е много сигурно.

Договорът на Меси с ПСЖ изтича това лято. Нападателят има 37 мача за парижани във всички турнири през този сезон, като отбеляза 20 гола и направи 19 асистенции.