Продължава бавното завръщане на публиката по европейските и световни стадиони. Доста от държавите вече допуснаха ограничен брой зрители на двубоите, а поредната страна която предприема същия подход е Южна Корея. 

От петък феновете в страната се завръщат по трибуните, като всяко съоръжение ще работи с до 25 процента от капацитета си. Правителството обяви, че се справя добре с коронавируса и позволи на запалянковците отново да наблюдават любимите си отбори. 

Припомняме, че през юли властите отново разрешиха допускане на привърженици, но това продължи много кратко. Сега се смята, че публиката се завръща за дълъг период от време и поне на този етап не се предвиждат нови мерки. Днес Южна Корея регистрира 102 нови случая на Ковид-19, но числата в последните седмици са обнадеждаващи и прогнозите на специалистите са, че в страната засега положението е овладяно. Зрители ще има и в залите, като условията са същите както и за футболните фенове. Маските остават, а хората ще трябва да сядат през място. 

Забранява се продажбата на алкохол, като ще може да се закупува единствено вода. Факт е, че още една страна отваря стадионите за публика, а УЕФА и ФИФА продължават  с опитите си да няма повторно затваряне на съоръженията. И макар че все още в някои страни се провеждат срещи пред празни трибуни, футболът прави бавни стъпки и се опитва да се завърне към нормалното. За съжаление пандемията продължава да се разраства и тепърва ще разберем какво ще бъде развитието през следващите месеци.