Английският шампион Манчестър Сити се е насочил към наставника на Аякс Ерик тен Хаг да замени Хосеп Гуардиола, когато договорът на испанеца изтече през лятото на 2023 година.

Гуардиола направи революция в английския футбол, откакто пристигна на „Етихад“ през 2016 година. По време на своите пет години и половина начело, Пеп изведе Сити до три титли във Висшата лига и четири поредни Купи на Лигата. Той също така вдигна ФА Къп през 2019 година и стигна до финала на Шампионската лига през миналия мандат.

Но бившият треньор на Барселона заяви, че ще напусне Манчестър, когато договорът му изтече в края на следващия сезон и според „De Telegraaf“, Сити е определил наставника на Аякс Ерик тен Хаг като идеален наследник на Гуардиола, ако все още нидерландецът е на разположение.

Манчестър Юнайтед постоянно бе свързван с нидерландеца през последните няколко месеца. Съобщава се, че Тен Хаг е бил претендент да стане следващият мениджър на „червените дяволи“ дори преди Оле Гунар Солскяер да бъде уволнен миналия месец.

Смята се, че и Байерн Мюнхен, и Тотнъм са опитали да убедят предводителя на амсетрадамци, а Нюкасъл също има планове да го привлече след придобиването на клуба от консорциума от Саудитска Арабия.

Нидерландецът наскоро призна, че готов да приеме подобна оферта.

„Мисля, че съм готов да отида в чуждестранен клуб. Ще се радвам да опитам ново предизвикателство. Но не го търся на всяка цена. Ако това не се случи никога, пак не бих казал, че кариерата ми е била провал. Но вярвам, че разполагам с нужните качества, за да се справя с подобна задача“, призна Тен Хаг пред „Де Фолкскрант“.

Тен Хаг е начело на Аякс от декември 2017 година, като до момента спечели две титли и две купи на Нидерландия с този клуб.