Отборите на Витебск и Славия Мозир направиха истински спектакъл в среща от 7-мия кръг на беларуската Висша лига. Срещата завърши с успех с 3:2 за гостите от Славия, но срещата предложи страшно много драма и обрати.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+3 💪💪💪

Публикация, споделена от 🦅 FC Slavia-Mozyr (@fcslavia) на

След по-добра игра за домакините през първия половин час на срещата, гостите доста изненадващо поведоха в резултата в 34-ата минута с първия си точен удар. Попадението бе дело на бившия играч на Левски Франсис Нар, който се разписа от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Евгени Клопотски срещу Игор Темонюк.

Второто полувреме отново бе по-силно за домакините от Витебск. В 54-ата минута капитанът Артьом Скитьов отправи силен далечен удар, който бе спасен от вратаря на Славия Михаил Барановски.

Все пак само две минути по-късно Витебск изравни. Диего отне топката в средата на терена и подаде надясно за Артьом Гуренко, който напредна и от границата на наказателното поле прехвърли технично излезлия да го пресрещне Барановски – 1:1.

В 58-ата минута Игор Тимонюк засече с глава центриране от ъглов удар, но прати топката малко над вратата на Витебск.

В 65-ата минута домакините направиха обрат. Диего получи отляво и потърси в наказателното поле Антон Матвенко, който стреля в тялото на бранител. Топката обаче попадна в Йон Николаеску, който се обърна и с хубав изстрел намери долния ляв ъгъл на Барановски.    

Пет минути преди края на срещата Диего нацели дясната греда на вратата на Славия Мозир.

Секунди след това обаче гостите успяха да изравнят. Юри Пантя центрира в наказателното поле от свободен удар, а там първо Игор Темонюк засече топката, но тя се отби в напречната греда. Последва опит и на Юри Недашковски, който бе спасен от вратаря Артьом Сарока, но в крайна сметка резервата Максим Слюсар бе на точното място, за да прати кълбото в мрежата за 2:2.

Веднага след подновяването на играта Славия тръгна в атака и Франсис Нар намери по прекрасен начин в наказателното поле Слюсар, който бе препънат от Евгени Клопотски, а главният съдия отсъди нова дузпа за гостите. Зад топката застана потърпевшия Слюсар, който реализира и донесе още един обрат в срещата, както и победата за своя тим.

С тази победа Славия Мозир събра актив от 10 точки и е на 7-ата позиция. Витебск са със същия актив, позиция по-надолу. В следващия кръг Витебск приема Шахтьор Солигорск, докато Славия домакинства на Торпедо Жодино.