Англия победи Австралия с 1:0 в приятелски мач, който ще се изиграе на "Уембли". Единственото попадение в срещата бе дело на Оли Уоткинс през втората част. Австралия, за изненада на мнозина, бе по-активният отбор, като създаде множество положения и удари две греди, но така и не успя да достигне до попадение. Темпото в двубоя бе ниско, като си личеше, че е от приятелски характер. За Англия предстои гостуване на Италия от квалификациите за Евро 2024.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Първото по-интересно положение в срещата бе в 13-а минута, след като Кеапи Бакъс достигна до добра възможност за отбелязване на гол. Той си освободи пространство и опита късмета си от дистанция, целейки се в десния ъгъл. Добрият му опит обаче беше париран от Сам Джонстън, който спаси страхотно.

В 23-а минута Мичъл Дюк беше в добра позиция, достигайки до центриране от крилото, но ударът му от малкото наказателно поле не беше достатъчно точен и топката се размина с дясната греда на сантиметри. Пет минути по-късно Кай Роулс овладя подаване след рикоширала топка в наказателното поле, преодоля съперник, но отправи удара си на сантиметри над напречната греда.

Секунди след това Оли Уоткинс бе намерен на чиста позиция, като показа добра техника и накрая стреля по диагонала, но топката  се отби от левия страничен стълб и не пожела да влезе във вратата на Австралия.

В 45-а минута Райън Стрейн показа чудесно докосване, овладявайки топката в наказателното поле и отправи удар в долния ляв ъгъл, но в последния момент пред голлинията Дънк се хвърли на шпагат и успя да изчисти.

В 57-а минута Джак Грийлиш получи страхотен диагонален пас от Трент Александър-Арнолд, като футболистът на Манчестър Сити овладя добре и пусна чудесно подаване успоредно на голлинията, а то бе засечено от връхлитащия Оли Уоткинс, който откри резултата.

В 81-а минута Конър Меткалф скочи високо, за да засече топката от ъгловия удар в опита да забоде добрия си удар с глава зад вратаря, но той срещна единствено дясната греда.

Австралия имаше страхотен шанс да изравни, като Камерън Бърджис се вдигна високо след ъгловия удар и стреля с глава в долния десен ъгъл, но Сам Джонстън отново демонстрира страхотен рефлекс и успя да спаси.

Стартови състави:

Англия: 1. Джонстън, 6. Томори, 3. Коулил, 5. Дънк, 2. Арнолд, 7. Грийлиш, 4. Галахър, 8. Хендерсън, 10. Мадисън, 11. Боуен, 9. Уоткинс

Австралия: 1. Райън, 4. Роулс, 3. Бърджис, 19. Сютър, 13. Стрейн, 10. Гудуин, 22. Ървин, 20. Бакъс ,6. Бойл, 8. Меткалф, 15. Дюк