Вече бившият наставник на Омония Никозия Ивайло Петев беше наказан да плати глоба заради твърденията си, касаещи играчите на кипърския тим. Това е санкцията му от Дисциплинарната комисия на местната федерация. 

В същото време, от клуба заведоха иск срещу него в граждански съд за уронване на престижа и там развръзката тепърва предстои. Колкото до спортната му санкция от федерацията, размерът на глобата не се съобщава. 

"Комисията разгледа жалбата срещу Ивайло Петев за негови изказвания пред медия в България, разпространени после и в кипърски спортни сайтове на 20 март 2018 г."

"Те са отвъд спортсменските разбирания за футбола и водят до създаване на недоверие в определени спортисти, а тези думи може да доведат до наказателни процедури срещу тях. Това нарушава чл. 9 от дисциплинарния правилник и затова се разпорежда следното наказание за него - глоба", пише в решението на комисията. 

След разразилия се скандал с обвиненията на Петев към негови футболисти, той вече беше уволнен от Омония. Тепърва ще се разбере и какъв ще е изходът на заведеното срещу него дело.