Нападателят на Галатасарай - Мауро Икарди, е близо до изненадващ трансфер в Реал Мадрид през януари, твърди Radio Marca. Слуховете за подобен сценарий датират от няколко седмици, но източници в клуба бързо ги отрекоха.

Въпреки това спекулациите изглежда далеч не са приключили и сделката може да се осъществи тази зима. Radio Marca също твърди, че Икарди ще се присъедини към „Лос бланкос“ през януари с договор, според който ще взима по 8 милиона евро плюс бонуси, въпреки че трансферната сума не се разкрива.

Аржентинецът се възроди с екипа на Галатасарай и този сезон има 12 гола и пет асистенции в турската Суперлига, като се представи силно и в груповата фаза на Шампионската лига. Той вкара гол при победата над Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд, а също и срещу Байерн Мюнхен, въпреки че турският гранд остана трети в групата си и ще играе в Лига Европа напролет.

Твърди се също, че бившата звезда на Пари Сен Жермен ще се бори с Хоселу за титулярното място на „Сантиаго Бернабеу“.

Реал не привлякоха класен централен нападател през лятото след напускането на Карим Бензема, взимайки Хоселу като негов заместник. Въпреки това „Лос бланкос“ не могат да се оплачат от липса на изявен голмайстор, макар че името му да е изненадващо - Джуд Белингам. Английският халф регистрира впечатляващите 17 гола и пет асистенции във всички турнири до момента. Самият Хоселу пък има осем гола и две асистенции.