Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Лионел Меси, има само още няколко месеца до края на договора му на „Парк де Пренс“, а слуховете за бъдещето му се засилват, особено след отпадането на столичани на 1/8-финалите в Шампионската лига от Байерн Мюнхен по-рано тази седмица.

Mundo Deportivo съобщава, че приоритетът на Меси е оставането му в ПСЖ. Освен това испанската медия отбелязва, че аржентинецът не обмисля да направи стъпка надолу в кариерата си и иска да остане в Европа, за да се подготви за Копа Америка през 2024-а година, което може да бъде последното му международно участие с екипа на „гаучосите“.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Съобщава се обаче, че докато Меси би искал да остане в ПСЖ, спортният директор Луис Кампос трябва да направи най-доброто за клуба и, ако аржентинецът не иска да намали заплатата си или да бъде оставен на резервната скамейка, вероятно тогава може клубът да се раздели със седемкратния носител на „Златната топка“.

Mundo Deportivo добавя, че завръщане в Аржентина, за да се присъедини към родния си Нюелс Олд Бойс, трансфер в американския Интер Маями или в клуб от Саудитска Арабия са опции, от които Меси не се интересува към момента. 

Не е ясно обаче дали Барселона пък наистина ще се опита да си върне легендата на „Камп Ноу“. Президентът на каталунците – Жоан Лапорта, вече призна, че е имал среща с бащата на Меси - Хорхе, който е и негов агент.