Челси остава агресивен и уверен, че може да подпише с полузащитника на Бенфика Енцо Фернандес, пише журналистът на „CBS Sports“ Бен Джейкъбс. „Сините“ бързат да изпреварят конкуренцията за световния шампион с Аржентина в лицето на клубове като Ливърпул, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

Малко преди Нова година се писа, че лондончани готови да платят освобождаващата клауза на 21-годишншия халф на стойност 120 милиона евро, както и да му предложат много сериозна във финансово отношение оферта.

Според Джейкъбс, ръководството на Бенфика е било хванато неподготвено от офертата на Челси за Фернандес. Съобщава се, че на „Естадио де Луж“ не са очаквали подобно предложение дори и след неговия успех на Мондиала в Катар. Допълва се, че в Бенфика нараства усещането, че офертата на Челси за Най-добрия млад играч на Световното миналата година е твърде добра, за да бъде отхвърлена.

Старши треньорът на „лисабонските орли“ - Роджър Шмид, пък призна, че Фернандес може и да е изиграл последния си мач за клуба.

„Не знам дали това беше последният мач на Енцо. Мисля, че Енцо е страхотен играч. Откакто пристигна в Бенфика, той играе фантастичен футбол. Освен това, като човек, той напълно се идентифицира с клуба. Както казах и преди мача, понякога нещата във футбола се случват по този начин и тогава играчите трябва да вземат решения. Ще видим какво ще се случи в следващите седмици“, заяви Шмид след поражението с 0:3 от Спортинг Брага в края на миналата година.