Бразилия е една от най-засегнатите държави от коронавируса. Мачовете в страната се играят пред празни трибуни, но доста клубове вече изразиха недоволството си от този факт. Повечето тимове в елитната дивизия определят обстановката като тягостна и тъжна, и търсят различни начини, за да се справят с тишината по стадионите.

Бразилските грандове също не останаха безразлични като от Флуминензе определиха мачовете на "Маракана" като изключително тежки и тъжни, с оглед на огромното съоръжение, което остава пусто и празно. Работи се вече по изграждането на нова система, която да помага на футболистите да чуват песните на феновете във всеки един двубой от шампионата. Макар и привържениците да ги няма на стадиона, се смята, че за играчите ще бъде по-лесно, когато усещат подкрепата на запалянковците. На някои стадиони вече е инсталирана звукова система, която определено прави атмосферата по-добра. От Флуминензе се справиха най-бързо с тишината на "Маракана" като на всеки домакински мач звучат най-популярните песни от агитката на клуба. Самите футболисти признават, че така се играе по-лесно и макар да няма публика, когато чуваш скандирания и популярни рефрени, това ти дава допълнителна мотивация и увереност.

Палмейрас и Сао Паоло също бързо последваха примера на Флуминензе и предприеха абсолютно същите мерки подобно на своите колеги. Скоро не се очаква публиката да се завърне в Бразилия и отборите ще трябва да се примирят с настоящата ситуация и да разчитат на виртуалната подкрепа.