Очаква се Лионел Меси да напусне Пари Сен Жермен това лято, когато договорът му изтече, но той все още не е взел окончателно решение за бъдещето си, пише Marca. В момента има двама основни кандидати за подписа на аржентинския национал  - това са клубът от Саудитска Арабия Ал Хилал и неговият бивш дом Барселона.

В Саудитска Арабия смятат, че Меси ще подпише с Ал Хилал. Говори се, че клубът ще му предложи сделка, според която ще взима по 400 милиона евро на година. Тази оферта със сигурност ще бъде по-добра от тази на Барселона или на някой друг европейски отбор.

Меси е наясно, че няма да е трудно да се постигне споразумение във финансово отношение с Ал Хилал, но остава да видим дали той е склонен да се премести в местното първенство, където в Ал Насър играе Кристино Роналдо.

BGNES
10 снимки

Междувременно Барселона се опитва да привлече своята икона обратно в отбора. Той би се радвал да се върне на „Спотифай Камп Ноу“, но финансовите проблеми на клуба може да се окажат сериозен препъни камък. „Каталунците“ обаче остават оптимисти, че може да се намери решение, тъй като преговорите с Ла Лига в опитите им да получат зелена светлина относно плана им за намаляване на разходите за заплати. В отбора дори вярват, че вече са решили проблема.

Барселона ще се раздели задължително с няколко играчи, но раздялата с капитана Серхио Бускетс няма да е достатъчна и поради тази причина лидерът в първенството все още не е отправил оферта към аржентинеца. „Каталунците“ обаче се притесняват, че саудитсите може дори да подобрят предложението, което вече отправиха към световния шампион.

Междувременно, както баща на Меси – Хорхе, обяви наскоро, нападателят все не е постигнал споразумение с нито един клуб. Всичко ще се реши, когато сезонът във френската Лига 1 приключи и тогава Лео ще може да разгледа всички оферти.