В лагера на Барселона са притеснени заради големия брой заразени футболисти в Динамо Киев преди утрешната среща между двата отбора от Шампионската лига, а двубоят на "Камп Ноу" е под въпрос.

Украинският клуб не може да разчита на 13 играчи за гостуването в Испания, девет от които са заразени с коронавирус, трима са контузени, а капитанът Сергей Сидорчук е наказан. Освен това инфектирани са помощник-треньорът Емил Карас и още четирима служители на отбора.

Така само минималния брой от 13 футболисти от картотекираните в лист "А" за участие в Шампионската лига пътуваха до Барселона, като групата беше допълнена от шестима играчи от младежкия тим на Динамо. Ако още един играч от тази списък се окаже с положителен тест, двубоят трябва да бъде отложен заради утвърдените здравни протоколи на УЕФА.

"Мундо Депортиво" алармира, че шестима от заразени са тренирали със съотборниците си в неделя, след което са изолирани. 
Останалите играчи са дали отрицателни проби, но е напълно възможно в часовете преди мача на "Камп Ноу" някой от тях да се окаже инфектиран.

Динамо Киев пристигна снощи в Барселона с група от 19 футболисти, а сутринта украинците се подложиха на нови PCR-изследвания за коронавирус, резултатите от които се очакват по-късно днес.