След Световното първенство големият въпрос, който вълнува и Аржентина, а и целия спортен свят, е дали звездата на страната Лео Меси ще продължи да носи екипа на националния отбор. И категоричен отговор продължава да няма. 

Засега е ясно, че нападателят няма да е на линия за предстоящите две контроли с Гватемала и Колумбия в началото на септември. Но само за тях е обсъждал бъдещето си с временния селекционер Лионел Скалони. 

"Знам, че всички очаквате да ви кажа какво сме си говорили с Меси и дали той остава в националния отбор. Затова ще ви кажа - имахме кратък разговор с него и се разбрахме да не играе в тези две контроли."

"Би било неразумно от моя страна Лео да е на разположение и аз да не го ползвам. Няма нито един треньор на света, който не би го избрал първи като титуляр в състава си. Но толкова по тази тема, не сме говорили за дългосрочното му бъдеще."

"Той просто няма да бъде в състава за тези контроли, ще видим как ще се развият нещата занапред. Не съм изваждал никого от състава, с когото съм говорил, сме се разбрали за наличието или отсъствието му", заяви Скалони.