Отборът на Манчестър Юнайтед е много близо до финализиране на назначението на новия си мениджър, като се очаква това да бъде Ерик тен Хаг. „Sky Sports“ твърди, че източници от Аякс и лагера на нидерландския специалист са обявили миналата седмица, че са се състояли разговори относно компенсацията, която „червените дяволи“ трябва да платят на амстердамци, след като той премина интервюто си за работата на „Олд Трафорд“, като се писа, че оттам са останали впечатлени от 52-годишният Тен Хаг.

На наставника на Аякс му остава още една година от договора с нидерландския шампион, но отличните отношения между клубовете направиха преговорите по-ясни и клубът от Ередивизи няма да му застава на пътя, ако иска ново предизвикателство.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино беше единственият му истински конкурент за работата в Ман Юнайтед, но преговорите с френския клуб биха били доста по-сложни от тези с Аякс. Нидерландският клуб се смята, че иска за Тен Хаг компенсация от едва 1,7 милиона паунда в сравнение с 15-те милиона паунда, които ПСЖ ще настоява да получи за аржентинеца.

Друг от спряганите кандидати - Жулен Лопетеги, вече заяви желанието си да остане в Севиля, докато ангажиментът на Луис Енрике да изведе Испания на Световното първенство е пречка пред това той да поеме Ман Юнайтед още през лятото.

Това остави битката да се води между Почетино и Тен Хаг. Футболният директор Джон Мъртоу и техническият такъв Дарън Флетчър водеха търсенето на новия мениджър от името на главния изпълнителен директор Ричард Арнолд и един от собствениците - Джоел Глейзър.

Последните двама също са одобрили евентуално назначение на Тен Хаг пред това на Почетино, който на два пъти преди това беше предпочитаният избор на клуба да поеме отговорността. Съобщава се, че и временният мениджър на „червените дяволи“ Ралф Рангник е изиграл роля при вземането на решение за неговия наследник, като лично той също е посочил Тен Хаг като подходящия избор.