Карим Бензема е отстранен от тренировъчен лагер на Ал- Итихад, а решението е взел лично наставникът на саудитския клуб Марсело Галярдо, пише "Марка". След миниваканцията, която получи отборът, футболистите трябваше да се появят в базата на клуба в Джеда в петък, но Бензема не го направи. Затова французинът няма да пътува с тима за кратката подготовка в Дубай. Преди това той пропусна и последните три тренировки в края на декември.
 
Близки до Бензема заявиха пред "Марка", че футболистът е блокиран в Мавриций поради циклон и не може да се върне в Саудитска Арабия.
 
В последно време таранът имаше сериозни проблеми в Ал Итихад заради слабата си форма. Резултатите на отбора също са крайно незадоволителни. В медиите пък започнаха спекулации, че е пред завръщане в Европа, а някои побързаха да го пратят в ПСЖ.
 
Ал-Итихад, настоящият шампион на страната, след 19 кръга е на 7-о място в таблицата, на 25 точки зад водещия Ал-Хилал. В момента турнирът е в пауза заради турнира за Купата на Азия, който се играе в момента.