Рекордьорът по голове на Световните първенства по футбол – германецът Мирослав Клозе, беше уволнен от треньорския пост на елитния австрийски клуб Алтах, съобщи агенция ДПА. Клозе престоя начело на скромния тим от Форалберг едва девет месеца, но не можа да го вдигне от последното 12-о място в класирането. Миналата година Алтах се спаси по чудо, като завърши на предпоследната 11-а позиция.

"Мирослав Клозе даде всичко, на което беше способен, от първия до последния ден в нашия клуб. Беше страхотно изживяване за нас да го имаме като треньор, но преди всичко като човек в Алтах", заяви управляващият директор на клуба Кристоф Лангле в изявление за медиите.

"И въпреки че една треньорска смяна винаги е много болезнено решение, много по-важно за всички е Алтах да остане в елита на австрийския футбол и да играе в Бундеслигата и през сезон 2023/24".

Последният мач не беше никак лош като поведение на отбора и като резултат, тъй като те завършиха 1:1 с шампиона и лидер РБ Залцбург, но предишната натрупана история и представяне на тима оказа по-сериозно влияние. Алтах има 17 точки на дъното, с 1 повече от тях позиция по-нагоре са Рийд и Хартберг./БТА