Уругвай и Парагвай не успяха да се победят и завършиха при нулево равенство в среща от седмия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Мачът на стадион „Сентенарио“ в Монтевидео беше последен с екипа на „урусите“ за Луис Суарес. Легендарният нападател обяви преди няколко дни, че слага край на международната си кариера. Той изведе отбора с капитанската лента, а преди почивката удари греда, но не успя да се разпише.

Преди първия съдийски сигнал Суарес излезе на терена, придружден от семейството си, а феновете не спряха да скандират името му. На трибуните беше опънат огромен транспарант в израз на признателност към голмайстор №1 в историята на Уругвай. Суарес получи и специален подарък от съотборниците си.

Снимки: Gulliver/GettyImages
72 снимки

Началото беше по-добро за домакините, но Факундо Пелистри пропусна да открие резултата. Парагвай отговори с опасен удар на Хулио Енсисо, преминал на сантиметри в аут. В 19-ата минута Луис Суарес се оказа на удобна позиция в наказателното поле, но силният му удар срещна дясната греда. Ветеранът правеше всичко възможно да се разпише в последния си мач за националния тим, но в тази ситуация късметът му обърна гръб.

В 31-ата минута Сехио Рочет попречи на Мигел Алмирон да даде преднина на Парагвай. В края на полувремето стражът на домакините се справи и с удар на Омар Алдерете.

Втората част премина с териториално надмощие на Уругвай, но чистите положения бяха малко. В 61-ата минута Диего Гомес от гостите също уцели гредата.

Четвърт час по-късно Мануел Угарте шутира от границата нанаказателното поле, но Роберто Фернандес изби в корнер. В края Суарес се изнерви и получи жълт картон, а „урусите“ не успяха да стигнат до успеха и да продължат победната си серия в квалификациите.

В класирането Уругвай е на второ място с 14 точки, а Парагвай има само 6 пункта и е в долната половина на класирането. В следващия си мач „урусите“ гостуват на Венецуела, докато Парагвай приема Бразилия.