Рекордьорът по мачове за националния отбор на Холандия Уесли Снайдер ще получи полагащото му се изпращане с екипа на "лалетата". От местната федерация обявиха, че е ясно кога ще се състои бенефисът му. 

Полузащитникът ще облече за последен път фланелката на родината на 6 септември в контрола с Перу на "Амстердам Арена". Точно от това съоръжение полузащитникът тръгна към големия футбол и там ще приключи с Холандия. 

Снайдер обяви оттеглянето си от представителния тим през март след среща със селекционера Роналд Куман и мнозина очакваха бенефисът му да е в контролите с Англия и Португалия в края на същия месец. 

Но това не се случи и се стигна дори до въпроси дали Снайдер едва ли не е забравен от федерацията. Но срещу Перу на 6 септември той ще облече за 134-и и последен път националната фланелка. 

"Много съм щастлив от тази опция. Това е сбогуването, за което съм си мечтал, нещо подобно на Лукас Подолски и Германия. Ще мога да кажа "сбогом" на отбор, който ми е близък до сърцето и на място, което също е запечатано там. Нямам търпение да се видим", сподели Снайдер на сайта на федерацията.