Отборът на Унгария победи с 1:0 Турция в приятелски мач. Единственото попадение на "Пушкаш Арена" в Будапеща бе дело на капитана на домакините - Доминик Собослай, който се разписа от дузпа в началото на второто полувреме.

бта
23 снимки

В 6-ата минута дойде първият по-опасен момент и той бе пред вратата на унгарците. Оркун Кьокджю стигна до топката и стреля от границата на наказателното поле. Неговият шут обаче мина встрани от целта. 

В 18-ата минута Йълдъз нахлу чудесно в пеналтерията на домакините, след което стреля от малък ъгъл. Стражът на Унгария Гулачи успя да избие.

Съставът на Марко Роси нанесе първият точен удар чак в 25-ата минута, когато Шалай шутира от дистанция, но по никакъв начин не затрудни вратаря на гостите.

Пет минути след това Доминик Собослай центрира от пряк свободен удар, а на далечната греда Роланд Шалай отправи удар, но Мерт Гюнок успя със страхотна реакция да спаси.

В 41-ата минута пък Юнус Акгюн се оказа с топка в крака в наказателното поле на Унгария. Нападателят веднага нанесе удар с левия крак, който обаче не успя да затрудни Петер Гулачи, който улови топката.

Второто полувреме започна с отсъдена дузпа за Унгария. Собослай центрира в наказателното на турския тим, а там негов съотборник стреля с глава, а топката рикошира в ръката на Юнес Юнал. Именно футболистът на Ливърпул застана зад топката и реализира за 1:0.

В 64-ата минута влезлия от скамейката Мюлдюр центрира добре към Юнус Акгюн, който обаче се размина с топката и не успя да нанесе добър изстрел с глава, но това определено бе добра възможност пред турския състав.

Две минути след това домакините бяха близо до втори гол. Капитанът Собослай намери Шалай, който пък с едно докосване намери Варга. Нападателят шутира по земя, но стражът на гостите спаси с крак удара му.

Кенан Йълдъз пропиля отличен шанс в 71-ата минута на срещата. 18-годишният футболист бе изведен очи в очи с Петер Гулачи, но не успя да го преодолее. 

В 85-ата минута настъпи лек хаос в наказателното на Унгария след центриране на корнер. Там дори турски футболист успя да шутира, но ударът му бе блокиран, а малко след това топката изчистена.

В продълженията Клайнхайслер стреля мощно от дистанция, а вратарят на Турция не успя да улови топката, която попадна в Шефер. Той успя да я добави в мрежата, но след това ВАР се намеси и голът бе отменен заради засада.

FT / Унгария - Турция 1:0

1:0 Доминик Собослай 48'

Стартовите състави на двата отбора:

Унгария: 1. Гулачи, 5. Балог, 19. Варга, 11. Керкез, 2. Ланг, 8. Наги, 7. Него, 4. Салай, 10. Собослай, 20. Шалай, 13. Шафер

Селекционер: Марко Роси

Турция: 1. Гюнок, 4. Акайдън, 14. Акгюн, 19. Йълдъз, 13. Йълмъз, 15. Кабак, 6. Кьокджю, 10. Чалханоглу, 2. Челик, 16. Юксек, 9. Юнал

Селекционер: Винченцо Монтела