Уест Хям подписа с Владимир Куфал от Славия Прага, съобщиха от пресслужбата на „чуковете“. Договорът му е  за три години с опция за още два сезона. 
 
Финансовите детайли по сделката не бяха оповестени, но според медиите на Острова клубът е платил 5 млн. паунда за 28-годишния защитник. Куфал изигра 88 мача във всички турнири за Славия след пристигането си от Слован Либерец през 2018-а, печелейки на два пъти шампионската титла на страната.
 
„Той е играч, който следим от известно време. Притежава огромни качества, които вярваме, че ще му позволят да се адаптира бързо към изискванията на Висшата лига. Владимир пасва на типа играч, който искаме да привлечем. Той е доказан талант с опит в Шампионската лига и международните мачове, но смятаме, че най-добрите му години тепърва предстоят в Уест Хем“, сподели мениджърът Дейвид Мойс.
 
С осем мача за Чехия, Куфал ще се събере със своя сънародник Томаш Сучек на „Лондон Стейдиъм“ и ще се опита да запълни празнината, оставена от Райън Фредерикс, който е в лазарета за няколко седмици с травма на адуктора. Уест Хям, който е 11-и в таблицата, гостува на лидера в класирането Лестър в неделя.