Съдийската комисия на УЕФА реши да добави двете най-добри жени във футболното съдийство в ранглистата на мъжете, съобщи турски източник от Европейската централа.
 
Това са французойката Стефани Фрапар и украинката Катерина Монзул, които влизат в мъжката ранглиста и при назначенията на УЕФА за пролетта на 2022-а година ще бъдат разглеждани като варианти наравно с мъжете.Двете дами показаха завидно постоянство и имат резултати в женската ранглиста много над останалите дами.
 
38-годишната Стефани Фрапар ръководи мачове от мъжкото първенство на Франция в Лига 1 от 2019-а година. През 2019-а година на нея беше поверен и двубоя за Суперкупата на Европа между Ливърпул и Челси. През същата година беше извикана в Ирландия, за да ръководи мача за т.нар Шампионска купа, за която спорят първенците на Република Ирландия и на Северна Ирландия. Тогава Дъндолк победи Линфилд (Белфаст) с 6:0.
 
На 2-и декември 2020-а година Фрапар стана и първата жена, която ръководи мач от Шампионската лига при мъжете, извеждайки на терена Ювентус (Италия) и Динамо Киев (Украйна). Преди няколко месеца Фрапар получи и първия си мач на ниво национални отбори (мъже), като й беше поверена световната квалификация Нидерландия - Латвия.
 
40-годишната Монзул е съдия в мъжкото първенство на Украйна вече пет години, от 2016-а насам. През ноември 2020-а година тя ръководи срещата от турнира на УЕФА Лига на Нациите Сан Марино - Гибралтар, като за първи път изцяло женска бригада пое мъжки мач.