УЕФА окончателно одобри регламента в турнира за Купата на нациите - новият турнир, който ще замени повечето от приятелските срещи на националните отбори като ще им позволи да играят с равни по клас отбори. Участие ще вземат всички 55 страни членки на организацията.

Тимовете ще бъдат разпределени  в 4 лиги (А, B, C и D) в съответствие с рейтинга на отборите в края на квалификациите за Мондиал 2018 (резултатите след 11 октомври 2017 няма да се вземат под внимание).

В Лига А ще играят 12 топ-отбора, в следващата лига ще са следващите 12, в Лига С ще са 15 отбора, а в последната ще са 16.

Лиги A и B ще се състоят от 4 групи по 3 отбора, Лига С ще има една група от 3 отбора и три групи от по 4, а в последната Лига ще са 4 групи с по 4 отбора.

Мачовете ще се играят у дома и гостуване в периода от септември-ноември 2018 година (всеки тим ще изиграе между 4 и 6 мача в зависимост от размера на групата).

Победителите от четирите групи от Лига А ще играят финален етап, който ще се проведе през юни 2019. След изиграването на два полуфинала, ще има мач за 3-о място и финал.

Победителите от групи В, С и D ще се изкачват нагоре, а най-слабите отбори в групите от тези Лиги ще изпадат.

Така всеки тим ще има мотивация за игра, жребият за Лигата на нациите ще се проведе на 24 януари 2018 година.