УЕФА обмисля да премести финала в Шампионската лига на друг стадион, съобщават редица европейски медии. Събитието трябваше да се проведе в Истанбул на 30 май, но от Европейската футболна централа обмислят да сменят домакинството заради военната акция на турската войска в Сирия. 

Вицепрезидентът на УЕФА Мишел Ува разкри, че се обмисля такава опция, но засега няма официално решение в тази насока. Ако има такова, то ще бъде взето от изпълкома на централата и най-вече със санкцията на президента Александър Чеферин. 

"Ние играем нашата роля и поддържаме становището на пълна автономия на футбола от политиката. Но когато ООН, Европейският съюз, САЩ, дипломати и посланици имат определено становище по даден казус, ние не можем да стоим със затворени очи."

"Но в крайна сметка репенията на УЕФА се вземат на базата правилника на централата, а последната дума е на изпълнителния ѝ комитет и прездента Чеферин", сподели Ува, а позицията му беше подкрепена от италианския министър на спорта Винченцо Спадафора, който се обърна лично към Чеферин и го помоли да премести финала на Шампионската лига на друг стадион.