Грандиозни промени готви УЕФА в най-комерсиалния футболен турнир Шампионската лига, които смята да обсъди с големите клубове. Това ще се случи на тайна среща този понеделник, за която информира източник от Европейската футболна централа пред авторитетното издание "Уолстрийт Джърнъл". 

Радикалните промени включват това да се ограничи максимално достъпът до надпреварата за отбори, които не са сред водещите на Стария континент. Обмисля се да се въведе система с плейофи за място в турнира, в които ще участва твърде малък брой тимове. 

Освен това се планира да има влизане и изпадане в затворената група след всеки сезон. Също така се очаква мачовете да бъдат преместени през уикендите, което ще нанесе огромен удар на вътрешните шампионати. 

Ще бъдат подложени на обсъждане още куп радикални промени, като се очаква в близките месеци да стане ясно по кои от тях ще има съгласие. Това разбиване на статуквото е изискано от самите клубове, които заплашват да се отделят в своя отделна Суперлига и така да доведат идеята за Шампионската лига до крах. Затова и УЕФА е готова да действа.