Отборът на РБ Лайпциг ще се опита да отмъкне треньора на Аякс Ерик тен Хаг под носа на Манчестър Юнайтед, гръмнаха днес „Mirror“ и нидерландския „De Telegraaf“. Изданията твърдят, че „биковете“ дори започнали преговори с 52-годишния специалист преди седмици и сега са му предложили и договор. В Лайпциг вярват, че Тен Хаг може да превърне клуба в претендент както в Бундеслигата, така и в европейските турнири.

В Нидерландия смятат, че Тен Хаг сериозно обмисля предложението на германския тим. Един от големите козове н Лайпциг е, че почти сигурно отборът ще играе в Шампионската лига през следващия сезон, докато за Манчестър Юнайтед това изглежда малко вероятно с днешна дата. Самият Тен Хаг пък е останал разочарован, че след всички разговори и интервюта все още няма конкретно предложение от „Олд Трафорд“.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

Той бива разглежда като дългосрочен вариант за възраждането на Юнайтед, след като впечатли ръководството на клуба в интервю през март. „Mirror“ допълва обаче, че шефовете на „червените дяволи“  се опасяват, че назначаването на 52-годишния Тен Хаг може да доведе до негативна реакция от страна на феновете, които искат голямо име, което да може да се конкурира с Хосеп Гуардиола, Юрген Клоп, Томас Тухел и Антонио Конте.

Нидерландецът изведе Аякс до две титли в Ередивизи - през 2019 и 2021 година и е на път за още един триумф през този сезон.

Ако Юнайтед изпусне Тен Хаг, те ще трябва д пренасочат усилията си към другия основен кандидат – Маурисио Почетино. Идеята на английския тим беше да обяви новия си мениджър до края на този месец, за да може възможно най-рано той да започне работа по лятната селекция. Наставникът на Пари Сен Жермен също е бил интервюиран за поста на „Олд Трафрод“, въпреки че бъдещето му във френския вицешампион остава неясно.