Отборът на Фейенорд записа своята 18-а победа през сезона в холандското първенство. Хората на Свен ван Беек надиграха Грьонинген у дома с 2:0 и временно увеличиха преднината си до 8 точки пред втория Аякс.

С две попадения се отчете полузащитника Йенс Тоорнстра, докато гостите завършиха двубоя в намален състав заради безумно влизане на Жуниньо Бакуна.

Двубоят можеше да тръгне в съвсем друга светлина, ако в 7-ата минута Мимун Маи беше по-прецизен. Защитата на домакините заспа при изпълнение на тъч, а това позволи на Линсен бързо да подаде към Маи, който беше на чиста позиция. Нападателят шутира над шпагата на бранител, с което принуди вратаря Брадли Джоунс да спасява.

В 16-ата минута Фейенорд стигна до първия си шанс, като след центриране отляво Николай Йоргенсен стреля опасно покрай вратата. Десетина минути по-късно Тоорнстра изведе по чудесен начин Стивън Берхаус по крилото, който шутира на половин метър встрани от целта.

Десет минути преди почивката Грьонинген изтърва невероятен шанс, като Маи намери Йенсен на празна врата, ала последният не успя да улучи.

Така се стигна до 39-ата минута, когато домакините откриха резултата. Берхаус се подигра със съперник отдясно, като прокара топката между краката му и нахлу в наказателното поле. От аутлинията той сви назад към Тоорнстра, който шутира без подготовка по диагонала. Николай Йоргенсен навреме вдигна крак, за да пропусне топката, която влетя до дясната греда.

В средата на второто полувреме полузащитникът на Фейенорд вкара още по-красив гол. Централният защитник Жан-Ари ван дер Хейден показа невероятна техника в наказателното поле на съперника, а после с петичка зад гърба си изведе Тоорнстра. Последният шутира много силно и високо, за да взриви трибуните от радост за втори път – 2:0.

Секунди по-късно Берхаус можеше да убие всякаква интрига, след като изпрати убийствен шут от дистанция, с мъка отразен от вратаря на Грьонинген.

Последната надежда за гостите се изпари в 76-ата минута, когато Бакуна влезе по изключително груб начин в краката на Теренс Конголо. Бранителят на Фейенорд по-късно беше заменен, а за действията си играчът на гостите съвсем заслужено видя директен червен картон.

В класирането на Ередивизи Фейенорд е първи с 57 точки, докато Аякс е основният преследвач с 49. Третото място е за ПСВ Айндховен (46), който също както и амстердамци, не е играл своя мач от кръга.