Турският шампионат, който само до преди няколко години разчиташе много на български футболисти, вече ще остане без родни представители. Последният такъв към момента е Страхил Попов, който обаче ще бъде освободен от настоящия си клуб Касъмпаша. 

Новината е на авторитетното местно издание "Фанатик". Президентът на истанбулския клуб Тургай Джинер е решил да направи драстична чистка в състава след есенния полусезон, в който отборът събра едва 15 точки от 17 мача.

Това колебливо представяне прати тима едва на 14-ото място в класирането на елита, само на точка над зоната на изпадащите. Точно затова Джинер предвижда драстично съкращаване на бюджета и по тази причина се разделя водещите играчи от състава.

Според "Фанатик", освободени ще бъдат 11 души, сред които и Попов. Касъмпаша ще довърши сезона с млади футболисти и с играчи с минимални финансови изисквания. Един от освободените Абдула Халили вече си е намерил нов отбор и ще продължи кариерата си в Сивасспор. Попов също има няколко варианта за нов клуб.