Турската футболна федерация е взела решение да уволни старши треньора на националния отбор Щефан Кунц, съобщи новинарската агенция Демирьорен.

През миналата седмица турците отстъпиха с 2:4 на Япония в контрола, а феновете в страната поискаха оставката на германския специалист. Самият Кунц обаче не видя проблем в себе си и заяви, че футболистите са тези, които трябва да отговорят на критиките и да работят повече, а самият той не е виновен.

Според Демирьорен в неделя Кунц е научил решението на турската федерация и в близките дни раздялата между двете страни ще бъде финализирана.

Снимки: БГНЕС  / BGNES
20 снимки

Германецът, който е бивш играч на гранда Бешикташ, застана начело на турския национален отбор през септември 2021 година. За две години под негово ръководство турците спечелиха 12 от 20 изиграни мача, направи три равенства и допуснаха пет загуби.

Вариантите за негов заместник за момента изглеждат три. Първият и най-вероятен е треньорските функции да изземе помощникът на Кунц Кенан Коджак, който да води тима в срещата с Хърватия на 12 октомври от квалификациите за Евро 2024. Друг вариант е бившият национален селекционер Абдулах Авджъ, а спряган за треньорския пост е и бившият селекционер на Германия Йоахим Льов.

Самият Кунц пък в последните дни е свързван с поста на старши треньор на националния отбор по футбол на Германия, след като през 2017 и 2021 година стана европейски шампион до 21 години с Бундестима.

 

БТА / Автор: Георги Крумов