Футболната игра в Европа може да бъде спряна напълно до месец септември, след като коронавирусната пандемия продължава да влияе сериозно върху спортния пейзаж по земята. Твърде вероятно е мерките, които да приеме европейската футболна централа да бъдат "драконовски", за да може спортът да продължи да функционира по нормален начин.

Висшата лига на Англия оповести в петък, че всички мачове ще бъдат спрени до април – най-рано, след позитивните резултати от тестовете на мениджъра на Арсенал Микел Артета и крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой. Всички елитни мачове от Острова са отложени, а локалният The Independent твърди, че европейският футбол може да не се завърне в следващите шест месеца, докато вирусът не напусне Земята. Информацията също така идва, след като се очаква 55-членната организация на УЕФА да се събере във вторник, след което да се оповести официално.

УЕФА вече потвърди отмяната на срещите от Шампионската лига и Лига Европа, докато Ла Лига, Бундеслига, Серия А и Лига 1 остават спрени до определен срок, след който няма планирани действия.