Журналистът от Украйна Игор Циханик се съмнява, че Виктор Скрипник ще се съгласи да подпише нов договор със Заря (Луганск), който отбор води вече трети сезон. Снощи украинците постигнаха успех с 1:0 при гостуването си на ЦСКА в София и така регистрираха първа победа за отбор от своята страна в европейските турнири тази есен.

"Доколкото знам, Скрипник има заплата от 15 000 евро през тези три години. Трудно ми е да кажа какви условия му се предлагат сега. Знам, че му е предложено да продължи дългосрочното си сътрудничество за 3- 5 години".

Попитан дали според него специалистът ще остане на това работно място, Циханик отговаря: "Ще удължи ли Скрипник договора си със Зоря? Не мисля, че ще продължи. Мисля, че ще завърши тази година и ще търси друг вариант. Няма планове за подписване на договор, въпреки че всичко може да се случи до края на сезона. Президентът на Заря е направил своето предложение. Ще бъдат ли по-добри условията? Той все още има добри условия, може би ще даде два пъти повече като заплата, за да го спечели".

"Парите са си пари, но не можеш да купиш всичко с тях - удовлетворение от работата, възможност да се реализираш. Скрипник е доста амбициозен човек и планира да работи в най-добрите клубове в Украйна. Може би ще се върне в Бундеслигата. За клуб на сериозно ниво се нуждаете не само от заплатата на треньора, но и от подходящите условия изобщо", каза още журналистът.

Според него, обстановката в Заря е така, че лидерите на отбора от Луганск не искат да останат в отбора без Скрипник.

И едно напускане на треньора може да предизвика ефекта на доминото. Помощник на Скрипник в отбора е българският специалист Веселин Бранимиров, а двамата работят достатъчно дълго и от времето в латвийския ФК Рига. Преди време стана ясно, че Скрипник е бил атакуван с предложения за работа от Локомотив (Москва), както и от Ботев (Пловдив), когато там директор беше Ивайло Петков. Бившият централен защитник на Вердер (Бремен) обаче е отказал и двете предложения.