Старши треньорът на Интер Маями - Херардо Мартино потвърди, че има желание да привлече бившия нападател на Барселона и Атлетико Мадрид Луис Суарес. Ако „чаплите“ успеят да подпишат с уругваеца, то той ще се събере отново с Лионел Меси.

Тримата с Неймар формираха мощното „MSN“, което спечели континенталния требъл през сезон 2014/2015, състоящ се от Ла Лига, Шампионската лига и Копа дел Рей. Общо триото изигра 113 мача заедно, отбелязвайки 253 гола.

Суарес беше свързван с преминаване в Маями през лятото, но в крайна сметка остана в бразилския Гремио, към който се присъедини през декември 2022-а година. Сега обаче трансфер в Интер Маями отново е на дневен ред, след като нападателят обяви, че ще напусне бразилския клуб в края на сезона през декември.

Мартино потвърди, че има планове за следващия сезон, които включват Суарес като член на отбора.

„В рамките на нашия анализ на предстоящия сезон и нуждите, които може да имаме, сме направили анализ с Луис и анализ без Луис. Така че когато дойде моментът да официализираме ситуацията на Суарес по отношение на Интер Маями, ние ще бъдем готови да тръгнем в съответната посока“, заяви Мартино, цитиран от Goal, на пресконференцията си преди двубоя с Шарлът, завършил наравно 2:2 рано тази сутрин.

Ако Суарес се присъедини към МЛС, той ще се събере отново с трима бивши съотборници в Барселона в лицето на Меси, Жорди Алба и Серхио Бускетс. Мартино също така ръководи Барселона през сезон 2013/2014, година преди Суарес да пристигне в клуба. Той подаде оставка след разочароваща кампания, в която отборът не успя да спечели трофей.