Турският гранд Бешикташ ще се опита да привлече камерунския нападател Венсан Абубакар, ако Вут Вегхорст премине в Манчестър Юнайтед, пишат медиите в Турция и Англия. 30-годишният голаджия беше освободен Ал-Насър, за да може да бъде картотекиран Кристиано Роналдо, който напусна "червените дяволи", а сега те искат нидерландеца за негов заместник. 

Договорът на Абубакар с арабския клуб беше прекратен, тъй като в състава може да има само 8 чужденци, а Кристиано беше деветият. За това камерунското острие получи и компенсация в размер на 6 млн. евро. 

Сега той е желан от треньора на Бешикташ Шенол Гюнеш за заместник на Вегхорст. Очаква се нидерландецът да премине в Манчестър Юнайтед, но турският гранд иска компенсация, за да прекрати наема му преждевременно. 

Ако се стигна до трансфер на Абубакар при "черните орли", то това ще е негов трети престой на "Водафон Парк". Той вече веднъж беше под наем в тима от Истанбул като преотстъпен от Порто, а след това подписа и едногодишен договор през лятото на 2020 година. Сезон по-късно вече беше част от Ал-Насър, а сега е свободен агент.