Бразилското крило на Аякс - Антъни избухна, след като британските медии съобщиха, че нидерландският шампион е отхвърлил последната оферта на стойност 90 милиона евро от Манчестър Юнайтед. Футболистът  разкри, че е имал срещу с ръководството на Аякс по темата.
 
„Днес на среща с шефовете на Аякс изразих желание да напусна клуба, този път със значителна оферта на масата. Други вече пристигнаха, но Аякс винаги отказва с аргумента, че има само пет дни, за да ми намери заместник. Трансферният прозорец затваря в четвъртък. Не моля Аякс да ме освободи, моля Аякс да ме продаде като приеме най-високата оферта, получена за играч, който се състезава в Ередивизи“, заяви ядосаният  Антъни.
 
Манчестър Юнайтед се опитва да подпише с 22-годишния играч, който игра под ръководството на настоящия мениджър на Ерик тен Хаг в Аякс.
 
Антони се отличи 12 гола и 10 асистенции в 33 мача във всички състезания за нидерландския гранд през миналия сезон, който спечелиха третата си поредна титла в Ередивизи и достигнаха осминафиналите на Шампионската лига.
 
„Още през февруари тази година моите агенти дойдоха в Амстердам, за да информират Аякс за желанието ми да напусна клуба, за да се изправя пред ново предизвикателство. Беше съобщено, че ще пристигнат някои заинтересовани клубове и със сигурност страхотна оферта с тях. През месеците на трансферния прозорец имаше срещи, включително предложение от Аякс за подновяване на договора. Дадох да се разбере още веднъж, че искам да напусна клуба“, каза още Антъни.