Тотнъм ще трябва да плати клаузата за откупуване на защитника на Спортинг Лисабон - Педро Поро, която възлиза на 45 милиона евро, ако иска да го привлече през януари, пише The Guardian. Мениджърът на „шпорите“ - Антонио Конте, има желание да увеличи опциите си на десния бек и се е насочил към Поро, който се представя отлично, откакто се присъедини към „лисабонските лъвове“ от Манчестър Сити.

Изданието съобщава, че вече са се провели първоначални разговори за Поро, ръководени от посредници, и се твърди, че ще има още срещи, което предполага, че сделката може да се осъщистви, въпреки че Спортинг ще поиска да бъде платена цялата клауза на 23-годишния футболист.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Спортинг не е принуден да продава, след като през лятото спечели сериозни пари от трансферите на Матеус Нунеш и Жоао Палиня. Нунеш премина в Уулвърхемптън за близо 50 милиона евро, докато Палиня струва на Фулъм 22 милиона евро с бонусите.

Президентът на „шпорите“ - Даниел Леви, е подложен на натиск от разочарованите фенове на тима, които го призоваха да се оттегли в последните мачове. Сега той смята, че трябва да подкрепи Конте на трансферния пазар.

Поро беше ключова част от отбора на Спортинг, който спечели титлата на Португалия през сезон 2020/2021.