Отборът на БАТЕ Борисов не успя да победи у дома тима на Торпедо Жодино и срещата завърши без попадения при резултат 0:0. Домакините бяха по-добрият отбор на терена през всичките 90 минути и пропуснаха страшно много положения, като в герой за се превърна вратарят на гостите Владимир Бушма, който направи цели 11 спасявания.

БАТЕ пропусна и дузпа, което узакони нулевото равенство в срещата.

Най-чистата ситуация в срещата бе именно дузпата, която бе отсъдена за домакините в 41-ата минута, когато Игор Стасевич стреля от границата на наказателното поле , а вътре Михаил Афанасиев блокира топката с ръка и главният съдия отсъди наказателен удар. Зад топката застана Павел Нехайчик, който обаче стреля високо над вратата на Бушма.

През втората част БАТЕ продължи да доминира и само добрите намеси на вратаря на гостите предотвратиха попадение във вратата на Торпедо, които чак в края на срещата отправиха първите си удари към вратата на Денис Шербички, който обаче не бе затруднен.

С това равенство БАТЕ остава седми със седем точки, докато Торпедо са втори с десет пункта. Толкова имат още и тимовете на Слуцк и Витебск.

В следващия кръг отборът от Борисов гостува на Городея, докато Торпедо приема Рух Брест.