Реферите във футбола винаги са били подложени на огромен натиск, а всяко тяхно решение се гледа под лупа. Почти не минава мач без спорна ситуация, която след това се анализира не с часове, а с дни. Въвеждането на системата ВАР имаше за цел да помогне, гарантирайки че важните решения са взети правилно, но вместо това се превърна в друга ябълка на раздора.
 
Повече от два месеца след края на Евро 2024 от Съдийската комисия на УЕФА признаха за голям гаф - недадената дузпа от  Антъни Тейлър за Германия в мача срещу Испания, след като топката срещна ръката на Кукурея. 
 
Това пък накара списанието FourFourTwo да състави класация на най-лошите съдийски решения в историята на футбола. Изненадващо скандалният гол с ръка на Марадона е поставен чак на трето място.
 
Ето топ 10:
 
1. Три жълти картона на хърватина Йосип Симунич от Греъм Пол в мача от Световното първенство през 2006 г. между Хърватия и Австралия.
 
2. Замбийският рефер Джени Сиказве свири последния съдийски сигнал първо в 85-ата и след това в 90-ата минута в мача за Купата на Африка между Тунис и Мали.
 
3. Тунизийският рефер Али Бин Насър зачете играта с ръка на Диего Марадона в четвъртфиналния мач от Световното първенство през 1986 г. между Аржентина и Англия.
 
4. Шведът Мартин Хансон призна гол за Франция след игра с ръка на Тиери Анри в плейофния мач за класиране за Световното първенство 2010 срещу Ирландия.
 
5. Съдията от Нидерландия Чарлз Корвер, който не изгони вратаря Тони  Шумахер (ФРГ), който се заби с бутоните напред в тялото на Патрик Батистон (Франция) в мача от Световното първенство през 1982 г.
 
6. Съдийството на Томас-Хенинг Йовребо в полуфиналния мач от Шампионската лига между Челси и Барселона.
 
7. Съдия от полупрофесионалната лига на Бразилия зачете гол на едно от момчета, които гонят топките край терена, в мача между Сантакрузенсе и Атлетико Сорокаба.
 
8. Турски рефер зачете гол във вратата на Бешикташ, след като топката рикошира в него в мача Анкарагюджю през 1986 г.
 
9. Марк Клатенбърг за най-странния гол в историята на Манчестър Юнайтед - срещу Тотнъм португалецът Нани падна в наказателното поле и хвана топката с ръце, очаквайки дузпа. Сигнал не последва и той пусна топката, след което вратарят на "шпорите" я улови, но я пусна на земята, сигурен че ще има сигнал за играта с ръка на Нани. Так обаче пак нямаше, а португалецът се усети  и ритна токата в мрежата. 
 
10. Съдийството на еквадореца Байрън Морено на мача от Световното първенство през 2002 г. между националните отбори на Италия и Южна Корея.
 
Незачетеният гол на Франк Лампард в мача от Мондиал 2010 между Англия и Германия, когато топката премина голлинията, беше поставен на 17-о място. На 21-ва позиция е поставен победният гол-фантом на играча на английския национален отбор Джефри Хърст във финала на Световното първенство с Германия през 1966 г., когота топката не влезе във вратата с целия си обем.