Турският елитен клуб Адана Демирспор е направил оферта на испанския полузащитник Хуан Мата, който ще бъде свободен агент официално от 30-и юни, пише besoccer.com.

Ексцентричният собственик на Адана Демирспор Мурат Санджак тази година си е поставил като цел номер 1 да влезе в групите на Шампионската лига или в най-лошия вариант в Лига Европа. Поради тази причина той няма да жали средства и ще се опита да се подсили с играчи от най-високо качество.

Старши треньор на Адана Демирспор е италианеца Винченцо Монтела, а в отбора играят Лоик Реми, исландския полузащитник Биркир Бярнасон, Юнес Белханда, Брит Асомбалонга и нападателят Матиас Варгас. Но номер 1 безспорно е Марио Балотели, който в първия си сезон вкара 18 гола в 31 мача.

Тази година беше първа за "синьо-белите" в Суперлигата след 27 години чакане. И макар в един момент клубът да се доближи до топ 3, в крайна сметка завърши на 9-о място. Втория сезон в елита обаче трябва да бъде много по-впечатляващ, е обявил Санджак пред треньора Монтела.

Испански клубове от Примера дивисион също са се свързали с агентите на Мата, но турците ще се опитат да подобрят максимално финансовото си предложение.