Капитанът на Бока Хуниорс Карлос Тевес даде интервю за телевизионния канал Америка, в което анализира ситуацията в Аржентина в лицето на пандемията причинена от коронавируса. Аржентинецът увери, че футболът трябва да помогне в този труден момент на хората.

getty images
100 снимки

„Футболист може да живее шест месеца или година без да взима заплата. Нямаме отчаянието на „децата“, които живеят всеки ден и трябва да напускат къщата си в 6 сутринта и да се прибират в 7 вечерта, за да дадат храна на семействата си. Ние не сме пример в този случай, а обикновените хора. Трябва да помагаме, да бъдем на бойното поле. Лесно е да говорим от вкъщи, знаейки, че имаме храна за децата си. Но отчаяните хора, които не знаят как да си осигурят прехраната, напускат къщите си и могат да бъдат задържани. Правителството върши добра работа за тези хора, но ние трябва да подкрепяме хората от кварталите си, доколкото можем“, заяви Тевес.

„Клубовете трябва да се включат. Вместо да отидем сутрин да тренирам, те трябва да изискват от нас да помагаме на хората. Например отидете в трапезариите на стадиона. Бих се възхитил от това. Знам, че семейството ми е наред, и да бъдем с тези хора би ни направило още по-силни. Оттук започва добрия пример. Човек може да прави видеоклипове от вкъщи, но страхотният пример е всички да излезем и помогнем. Децата ни са добре, но трябва да се притесняваме за тези, които не са. Трябва да се тревожим като общество. Всички трябва да помагаме“, каза аржентинецът.