Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Щеген се надява Мануел Нойер да се върне силно след контузията, която го вади от мачовете до края на сезона, но в същото време обяви амбиция да го детронира като номер 1 в националния отбор на Германия на Европейското първенство догодина.

10 снимки

Тер Щеген, който има до момента 30 мача за Бундестима и пази при спечелената Купа на Конфедерациите на ФИФА през 2017-а година, е резерва на Нойер от 2010-а година насам. Но в момента ситуацията изглежда различна, тъй като Нойер е с фрактура и няма да се върне на терена до лятото.

"Надявам се, че ще има добър късмет при рехабилитацията и ще се върне много по-силен. Това е нещото, което му желая от лична гледна точка, но също така и като футболист и колега", заяви Тер Щеген пред днешното издание на спортното списание Кикер.

Но в същото време стражът на Барселона иска да използва отсъствието на Нойер, за да се представи силно за клуба и страната и да стане новият номер едно. И признава, че Европейското първенство у дома догодина е неговата цел номер 1.

Разбира се, че това е моята цел! Искам да бъда важен играч за националния отбор, също така. Точно затова е важно да се представя на високо ниво и в Барселона, и в националния отбор", заяви още стражът в интервюто.

Така се очертават поне четири мача за Германия без Нойер през март и юни. Тер Щеген очаква да бъде на вратата в контролите през месец март срещу Перу и Белгия, но пък Кевин Трап от Айнтрахт (Франкфурт) също се надява на минути при това положение. И двамата бяха в ролята на резерви на капитана на Световното първенство, където Германия отново приключи в предварителната група.

"Вярвам, че представянето ми е правилно в последните години. Узрях за мачовете в националния отбор и така смятам, че съм готов за следващата стъпка", завърши стражът на каталунците.

 

БТА / Автор: Атанас Василев