Отборът на Манчестър Юнайтед ще привлече трима нови играчи през летния трансферен прозорец, за разлика от 10-те, които Ралф Рангник предположи, че са им необходими, твърди „ESPN“. Съобщава се, че ръководството на „червените дяволи“ ще предостави на новия мениджър Ерик тен Хаг бюджет от около 100 - 150 милиона паунда за трансфери на нови играчи, но нидерландецът е заявил, че ще даде приоритет на „еволюцията, а не на революцията“ в клуба.

Ето защо Тен Хаг ще иска да привлече Дарвин Нунес от Бенфика, Юриен Тимбeр от Аякс и Пау Торес от Виляреал, но в същото време ще се раздели с Ерик Баи, Фил Джоунс, Антони Марсиал, Алекс Телес и Аарън Уан-Бисака.

Според „ESPN“ шефовете на клуба са решили да се дистанцират от коментарите на Рангник след загубата с 4:0 от Ливърпул, който заяви тогава, че се очаква на „Олд Трафорд“ да пристигнат поне десетима нови през лятото.

Gulliver/GettyImages
86 снимки

Юнайтед са готови да привлекат нови играчи през летния прозорец, но ръководството е обявило пред Тен Хаг, че се стремят да развиват настоящия отбор, а не да го заменят изцяло. Като се има предвид това, 52-годишният нидерландец ще получи огромен бюджет, с който да оперира по време на трансферния прозорец. Той също така ще получи допълнителни средства, след като Юнайтед се раздели с някои играчи от настоящия състав.

Пол Погба, Джеси Лингард, Неманя Матич, Единсон Кавани и Хуан Мата също се очаква да напуснат клуба, тъй като договорите им изтичат след края на сезона. Освен това Тен Хаг ще трябва да вземе решение относно вратарския пост в Юнайтед. Дийн Хендерсън вече изрази желанието си да напусне, докато източници разкриха, че Тен Хаг е притеснен около това дали Давид де Хеа ще се нагоди към системата му на игра.

На „Олд Трафорд“ вече са съставили и списък с потенциалните нови футболисти, които ще пристигнат през лятото. Приоритет ще бъде закупуването на нападател и защитник.

За върха на атаката е спряган Хари Кейн от Тотнъм, но самият Тен Хаг предпочита звездата на Бенфика Дарвин Нунес. Въпреки това се смята, че „лисобонските орли“ държат да получат най-малко 110 милиона паунда за своя нападател.

Твърди се също, че Юнайтед ще вземе и нов централен защитник, като основно име до момента се смята това на Пау Торес Торес. „Червените дяволи“ ще погледнат и към настоящия тим на тен Хаг Аякс относно Юриен Тимбер, който също играе като централен бранител.

Освен това „ESPN“ допълват, че футболният директор на Манчестър Юнайтед Джон Мъртоу се е свързал с Андреас Перейра, за да му каже, че Тен Хаг ще му даде шанс да се докаже в тима, ако не се стигне до постоянен трансфер във Фламенго, където играе под наем до лятото.