Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, ще се насочи към английския национален вратар Джордан Пикфорд, ако Давид Де Хеа напусне „Олд Трафорд“ през лятото. Двете страни водят преговори за нов договор, като шефовете на клуба искат испанеца да остане, въпреки че грешката му при гола н Уест Хем, който се оказа единствен при загубата с 0:1, отново му навлече сериозни критики.

32-годишният Де Хеа, който може да стане свободен агент следващия месец, ще трябва да приеме значително намаление на заплатата си от 375 000 паунда на седмица, ако иска да остане в Юнайтед. Междувременно Тен Хаг вече набелязва нов вратар, ако испанецът наистина напусне.

14 снимки

Daily Star твърди, че нидерландецът е поставил Джордан Пикфорд на едно от първите места в списъка си, заедно с младия страж на Андерлехт Барт Вербрюген. 29-годишният Пикфорд обвърза бъдещето си с Евертън до 2027-а година по-рано този сезон, след като подписа нов договор.

„Карамелите“ обаче са въвлечени дълбоко в битката за оцеляване. Мърсисайдци са само с две точки над зоната на изпадащите с три оставащи мача до края на сезона и се очаква Пикфорд да напусне, ако клубът изпадне в Чемпиъншип. Но дори и Евертън да оцелее, Тен Хаг знае, че Юнайтед може да предложи на Пикфорд по-висока заплата и шанса да се състезава за големи трофеи.

29-годишнят Пикфорд има 52 мача за Англия и е първи избор на Гарет Саутгейт след Световното първенство в Русия през 2018-а година. Междувременно 20-годишният Вербрюген също е следен от Тен Хаг, след като дебютира за Андерлехт като тийнейджър и получи първата си повиквателна за Нидерландия през месец март.