Футболните фенове на Шотландия имат повече затруднения да купят билети за Евро 2024, след като имаше технически проблем при старта на продажбата, съобщи ДПА.

Продажбата бе отменена по-малко от час, преди да започне в сряда по обяд. Членовете на клуба на привържениците на Шотландия, които имат 12 или повече точки за лоялност, трябваше да изпратят код, за да използват портала на УЕФА за продажба на билети, но много малко от тях го получиха.

В съобщенията до феновете можеше да се прочете: "Поради техническа грешка кодовете на УЕФА 2024 бяха изпратени до фенове на Шотландия, които нямат право да участват в купуването им на този етап". В резултат на това продажбата, която беше предвидена да 12 часа на обяд, ще бъде отложена до второ нареждане, като УЕФА работи, за да разреши проблема. Шотландската футболна асоциация иска да се извини за неудобството, причинено на феновете. Ще ви информираме за всяка следваща информация за продажбата, колкото е възможно по-скоро."

Членовете с 12 точки имат 24-часов период, за да си купят билети, преди офертата да е валидна и за тези с 11 точки.

УЕФА предоставя по 10 000 билета за феновете на всяка страна за всеки мач от турнира.

Цената на пропуските варира, а за откриващия мач на турнира срещу Германия на 14 юни в Мюнхен са от 50 до 600 евро, което ги прави много по-скъпи от всички останали мачове от груповата фаза.