Лионел Меси и Серхио Бускетс не са на ваканция в слънчева Флорида и ще играят на максимума на възможностите си, заяви старши треньорът Интер Маями - Херардо Мартино. Двамата бивши футболисти на Барселона завършиха наскоро трансферите си в американския футболен клуб.

60-годишният Мартино бе треньор на Меси и Бускетс в Барса през 2013/2014.

"Хората често свързват САЩ и специално Маями с ваканция. Този случай не е такъв. Всички в отбора искаме да играем на най-високо ниво, а и те не са футболисти, които биха си позволили нещо по-малко", заяви той на представянето си.

Мартино заяви, че е започнал преговори с отбора на Дейвид Бекъм още преди трансферите на Меси и Бускетс. Той заменя на поста Фил Невил, след като бившият футболист на Манчестър Юнайтед направи серия от десет поражения и пет победи, оставили Интер Маями на дъното на Източната конференция в Мейджър сокър лигата.

"МЛС се развива постоянно и доказателство за това са редицата футболисти от САЩ, които играят за големи клубове в Европа. Пристигането на футболисти като Меси и Бускетс пък увеличава възмжностите на Лигата за разтеж", добави Мартино, цитиран от Ройтерс.

Меси най-вероятно ще направи своя дебют на 21 юли в мач срещу мексиканския Крус Асул.