Вече са ясни и претендентите за наградата за най-добър млад футболист на France Football, където Килиан Мбапе също е сред претендентите.

Също така в списъка са Усам Ауар от Лион, английският защитник на Ливърпул Трент Александър-Арнолд, италианският нападател на Милан Патрик Кутроне, Рицу Доан (Япония и Грьонинген), Джанлуиджи Донарума (Италия и Милан), Амаду Хайдара (Мали и Ред Бул Лайпциг), холандският полузащитник на Рома Джъстин Клуйверт, Кристиан Пулишич (САЩ и Борусия Дортмунд) и бразилският нападател на Сантос Родриго.

По всичко изглежда, че Мбапе тук е претендент номер 1, след като направи впечатляващи мачове на Световното първенство в Русия и помогна за триумфа на "петлите". Той попадна в идеалния отбор на годината според ФИФА, а статистиката му е 51 мача, 31 гола и 19 асистенции.

Ясен е пълният списък с номинирани за "Златната топка"

France Football за първи път планира да връчи награда за най-добър млад футболист, който е под 21 години. Наградата ще носи името на Раймон Копа, който е първият френски играч със Златната топка (1958).

Трофеят за най-добър млад футболист ще бъде връчен на 2-и декември, а ден по-късно е и голямата церемония.

Бяха обявени и кандидатките при дамите, където попадат 15 футболистки.

Бразилската звезда Марта очаквано е сред фаворитките, другите основни звезди, които могат да бъдат короновани са Ада Хегерберг (Норвегия и Лион), както и Дженифер Марожан (Германия). /БТА