Александър Митрович наниза два гола, а Сърбия разгроми Люксембург с 4:1 като домакин и се изкачи начело в група "А" на световните квалификации по футбол при равенство в точките с преследвача Португалия. Двата отбора са равни и по изиграни мачове, но за момента сърбите имат предимство от едно попадение в головата разлика.

В друг мач от групата Република Ирландия и Азербайджан завършиха наравно 1:1 и спечелиха първите си точки в квалификациите, а Люксембург е далеч пред тях с шест.

Митрович откри резултата в 22-та минута, когато получи отличен пас от Сергей Милинкович-Савич на границата на наказателното поле и преодоля вратаря на гостите с шут по тревата. Нападателят на Фулъм удвои преднината на Сърбия само 13 минути по-късно, като този път получи висока топка от Филип Костич и се разписа с глава.

Оливиер Тил намали за Люксембург в 77-та минута, но пет по-късно неговият съотборник Максим Шано си вкара автогол. Никола Миленкович пък оформи крайното 4:1 в шестата минута на добавеното време, когато получи пас от Лука Йович и преодоля вратаря на Люксембург с глава от близко разстояние.

Сърбия и Португалия завършиха наравно в първата среща помежду им, а на 14 ноември двата отбора ще се срещнат отново в Лисабон вероятно в спор за директно класиране на световното първенство.