Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - Алекс Фъргюсън се яви в съда да даде показания по делото на Райън Гигс. Той заяви, че никога не е виждал уелсеца, на когото беше треньор дълги години,  да изпуска нервите си. Гигс е обвинен в нападение срещу бившата му приятелка Кейт Гревил.
 
Сър Алекс каза пред съда в Манчестър в петък, че Гигс е имал "фантастичен темперамент".
 
"Той изпълни всичко, което искахме от него, дори и да е бил в трудна позиция. Без съмнение беше най-добрият пример, който имахме в клуба и всички гледаха на Райън Гигс като на номер едно", каза Сър Алекс.
 
На въпрос дали е виждал някога Гигс да става агресивен или да изпуска нервите си, Фъргюсън бе категоричен: "Не".
 
48-годишният Гигс отрича да е причинявал телесни повреди на Кейт Гревил и на по-малката й сестра Ема Гревил в периода август 2017-ноември 2020 година. Той  даде показания по-рано през седмицата и призна, че е изневерявал във всичките си предишни връзки, но никога не е нападал жена.
 
Уелсецът каза, че никога не е успял да устои на "интереса" от страна на "привлекателна дама". Съгласи се и с това, че е "флиртаджия по природа" и потвърди, че е лъгал повече от веднъж бившата си съпруга Стейси Гигс, както и Кейт Гревил.